Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش خبرنگار فارس از سد دز، تراز سد دز ۱۰ متر کمتر از حد نرمال است که این رقم نسبت‌به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته‌است.
خروجی هر دو تونل‌های سرریز که در شرایط سیل بازمی‌شوند در حال حاضر با توجه به شرایط نامناسب آبی بسته هستند.
حداکثر دبی خروجی از هر تونل سه هزار مترمکعب آب در ثانیه است نقطه سر خط در شرایط فعلی تنها خروجی فعال سد هم خروجی نیروگاه است که روزانه ۵۶۰ مگاوات برق تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از نکات جالب در سد دز  این است که از مجموع هشت توربین و ژنراتوری که در سد فعال هستند و ظرفیت تولیدشان برق ۵۶۰ مگاوات را دارند با تکیه‌بر دانش متخصصان بومی توربین‌ها و ژنراتورهای ساخت ایران جایگزین زیمنس آلمان می‌شوند و ظرفیت تولید برق تا ۹۰۰ مگاوات افزایش پیدا خواهد کرد.

 

 

در مجموع گزارشات ارائه‌شده و اوضاع سد دز پایدار است اما مشکل اساسی پایین‌دست سد کرخه است نقطه سر خط درحال حاضر روزانه ۳۵ مترمکعب آب از سد دز به رودهای پائین دست سد کرخه انتقال داده می‌شود اما همچنان مهم‌ترین نگرانی کاشت شلتوک در هر جایی از استان و به‌خصوص پایین‌دست سد کرخه است.

 

 

به گزارش خبرگزاری فارس، سد دز، یک سد بتنی برق‌آبی است که بر روی رودخانه دز در ٢٣ کیلومتری شمال اندیمشک احداث شده است.
این سد ۱۲۵ هزار هکتار از اراضی پایین دست را آبیاری می‌کند و نقش مهمی در کنترل سیلاب‌های بالادستش دارد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سد دز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۸۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منبع تغذیه طرح آبرسانی غدیر از دز به کرخه تغییر یافت

به گزارش خبرنگار مهر، محسن سعادت فر ظهر امروز سه‌شنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای با اشاره به اقدام‌های انجام شده برای مهار سیلاب و پایدارسازی تأمین آب آشامیدنی در بارش‌های بی‌سابقه اخیر در استان خوزستان گفت: با توجه به حجم بسیار زیاد باران در بالادست سد دز و ورود حجم زیادی آب گل آلود به مخزن سد، به منظور پایدارسازی تأمین آب آشامیدنی طرح غدیر، انتقال منبع تغذیه این طرح از دز به کرخه به سرعت در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: کاهش تدریجی آب از منبع تغذیه دز به منبع تغذیه کرخه با هماهنگی معاونت‌های شبکه‌های آبیاری و مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان صورت گرفت و با این اقدام جلوی کاهش کیفیت آب آشامیدنی مناطق شهری و روستایی خوزستان گرفته شد.

سعادت فر ادامه داد: انتقال روان آب‌های ناشی از بارندگی حوضه دز به رودخانه کرخه به منظور کنترل سیلاب در پایین دست سد دز به عنوان اقدامی فوری عملیاتی و در این مدت بخش قابل توجهی از سیلاب از طریق سه نقطه ارتباطی دز و کرخه در منطقه غرب شبکه آبیاری دز تخلیه و مهار شد.

مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه‌های آبیاری شمال خوزستان با اشاره به آماده‌باش کامل شرکت بهره برداری شمال خوزستان در بارندگی‌های اخیر، بیان کرد: بارش‌های سنگین و حجم زیاد روان آب بالا دست شهر آزادی اندیمشک موجب تخریب سیل بند کرخه شد که این سیل بند با اقدام فوری و جهادی ترمیم شده است.

کد خبر 6099683

دیگر خبرها

  • وضعیت بارش و دمای هوا تا اواخر خرداد
  • منبع تغذیه طرح آبرسانی غدیر از دز به کرخه تغییر یافت
  • آخرین جزئیات بارش‌ها و دمای هوای تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۳
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • کشف جسد جوان غرق شده پس از ۶ روز در خوزستان
  • شوش و کرخه خوزستان بدون اکیپ مجهز غریق نجات هستند
  • تداوم پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان
  • پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان با وجود بارندگی‌های اخیر
  • فیلم/ ترافیک سنگین شبانگاهی در جاده‌های خروجی گیلان
  • انتقال آب از سد دز به سد کرخه